Luče


 

Luče, idilična gorska vasica, leži ob sotočju rek Savinje in Lučnice, na obrobju Kamniško-Savinjskih Alp. Vpeta v slikovita pogorja, sredi zelenih gozdov in travnikov, nudi raznovrstne možnosti preživljanja počitnic vsem, ki si želijo aktivnih doživetij, nepozabnih razgledov, miru in sprostitve v neokrnjenem alpskem svetu


Odpravite se na planinski izlet, plezalski podvig ali kolesarsko potepanje in spoznajte razgibano pokrajino vse od slikovitih rečnih dolin, prostranih zelenih gozdov in pašnikov, do strmih gorskih vršacev.

 

Adrenalina željni avanturisti se lahko podate na soteskanje po ozkih skalnih kanjonih in med spustom z raftom ali kajakom doživite divjo moč brzic ter pobliže spoznate skrite kotičke bistre reke Savinje

Ena izmed naših najlepših alpskih rek je bogata z ribjim življem in vabi ljubitelje ribolova, da na njej preizkusijo svoje znanje in srečo, njeni privlačni tolmuni pa so dobrodošla osvežitev v vročih poletnih dneh.

Počitnice si lahko popestrite s spoznavanjem lokalne dediščine in identitete kraja, odkrivanjem skritih biserov narave posejanih po bližnji okolici ali z obiskom bližnje Logarske doline, ki je ena najlepših ledeniških dolin v Evropi.

 

Po aktivno preživetem dnevu se bo zagotovo prileglo wellness razvajanje v masažnem bazenu ali savni, izbrane domače jedi in lokalne specialitete pa bodo poskrbele za prave kulinarične užitke.