Turistične kmetije


Turistična kmetija Stoglej

 

 

Podveža 3, 3334 Luče

+386 3 838 40 31

+386 31 494 196

stoglej@siol.net 

www.stoglej.eu 

 

Turistična kmetija Stoglej

 

Turistična kmetija Stoglej leži le nekaj korakov stran od gozda, ki ponuja odlično priložnost za aktivno preživljanje počitnic, nabiranje gozdnih sadežev in raziskovanje neokrnjene narave. Reka Savinja, kjer je možen ribolov, je oddaljena le dobrih 200 metrov. V bližini kmetije je na voljo izposoja koles, raftanje, vožnja s kajakom in tenis. V zimskem času pa lahko ljubitelji smučanja, sankanja in teka na smučeh obiščejo Smučišče Luče, ki se nahaja v neposredni bližini kmetije Stoglej. 

 

Večina hrane, ki jo ponudijo gostom, je pridelana na sami kmetiji. Na voljo so tradicionalne slovenske jedi in specialitete značilne za Zgornjo Savinjsko dolino, za večje skupine pa kuhajo tudi po predhodnem naročilu.

 

Obiskovalcem je na voljo osem sob - dve troposteljni, tri dvoposteljne in tri enoposteljne - vse sobe imajo lastne kopalnice ter brežično internetno omrežje.  

 

Turistična kmetija Stoglej Turistična kmetija Stoglej Turistična kmetija Stoglej

 


Turistična kmetija Zgornji Zavratnik

 

 

Raduha 49a, 3334 Luče

+386 3 838 41 60

 

 

 

Turistična kmetija Zgornji Zavratnik leži na pobočju mogočne Raduhe na nadmorski višini 850 metrov, le 5 km oddaljena od Luč. Obdana je s prostranimi hribi ter posejana z gostimi gozdovi in skrivnostnimi jamami, od katerih kraljuje najbolj znana Snežna jama, ki je od kmetije oddaljena le uro in pol hoda.

 

Kmetija ima odlično lego za sprehode, hojo v hribe ali kolesarjenje, ob hiši pa je tudi tenis igrišče in igrišče za odbojko. Reka Savinja s pritoki omogoča različne vodne aktivnosti in nudi veselje ljubiteljem ribolova. Adrenalina željni se lahko preizkusite tudi v kanjoningu, skoku s padalom ali plezanju.

 

Gostom so na voljo sobe najvišje kategorije z balkoni, ki nudijo nepozaben razgled na okoliške vršace, davno tradicijo naših babic pa oživljajo specialitete tradicionalne kmečke kuhinje.

 

 


Turistična kmetija Metul

 

 

Krnica 34, 3334 Luče 

+386 3 584 40 89

+386 41 240 847

tkmetul@gmail.com 

www.turisticna-kmetija.net/metul

 

Turistična kmetija Metul leži sredi zelenih travnikov, z nje pa seže pogled na Luče in na okoliške planine. Od vasi je oddaljena le štiri kilometre. 

 

Sobe so nove in urejene v modernem kmečkem stilu z veliko toplega lesa ter lastno kopalnico s tušem. 

 

V zimskih mesecih si lahko izposodite sani ali smuči in se podate na manjše lokalno smučišče Luče, kjer je možna tudi nočna smuka, poleti pa lahko okolico raziskujete peš ali z gorskim kolesom. 

Na kmetiji vas bodo razvajali z različnimi domačimi kulinaričnimi dobrotami kot so štruklji, žlinkrofi, žganci, razni suhomesnati izdelki, domač kruh, marmelade in med, na pokušino pa je tudi geografsko zaščitena kulinarična specialiteta Zgornje Savinjske doline Zgornjesavinjski želodec. 

 

 


Hiša Pečovnik

 

 

Strmec 21, 3334 Luče
+386 31 336 015
tomaz.pecovnik@siol.net
www.dozivetje-strmec.eu

 

Hiša Pečovnik leži na pobočju mogočne Raduhe v zaselku Strmec v občini Luče v Zgornji Savinjski dolini. Popolnoma obnovljena stara samotna kmetija je v pisnih virih prvič omenjena že leta 1426.

 

V novem sodobnem turističnem objektu je na voljo 9 sob s 25 posteljami, kuhinja, večji večnamenski prostor (primeren za seminarje, predstavitve, poslovna kosila, predavanja itd.), v kleti pa so prostori za rekreacijo in sprostitev.

 

Neposredna okolica kmetije nudi najrazličnejše možnosti preživljanja prostega časa; od aktivnega športnega udejstvovanja do lenobnega poležavanja v senci mogočnih dreves in stoletnih gozdov.

 

V dveh turističnih objektih na kmetiji je skupaj na voljo 75 ležišč, 25 visoke kategorije in 50 nižje kategorije (7 sob s štirimi kopalnicami). Programi se tako lahko prilagodijo različnim željam obiskovalcev in vsem cenovnim kategorijam.