Kolesarske poti


Kolesarska pot po Krnici

 

Dolžina: 8 km

Višinska razlika: 100 m

Čas: 1 h

Težavnost: kratka, nezahtevna tura

 

Kolesarska pot vodi iz Luč v smeri Ljubnega, desno preko mosta čez Savinjo (2 km) in nato takoj zavije levo proti TK Špeh - Zg. Jezernik. 

Mimo hiše nadaljujemo po makedamski cesti skozi gozd ter se spustimo do potoka Rogačnik, prečkamo manjši most in se na razpotju usmerimo proti TK Metul, kjer se odpre lep pogled na vas Luče in okoliške hribe. Pot se blago spušča mimo kmetij Majk in Mlakar do potoka Lučnica in nas pripelje nazaj v vas Luče.

 

 


Kolesarska pot po Raduhi

 

Dolžina: 19 km
Višinska razlika: 453 m
Čas: 2 h
Težavnost: srednje zahtevna tura

 

Kolesarska pot vodi iz Luč v smeri Solčave ter nad kampom zavije desno čez prvi most in nato levo mimo smučišča v Logu.  Cesta se prične blago vzpenjati mimo kmetije Nadlučnik in vse do kmetije Miklavc, ki je najvišja točka vzpona

Nadaljujemo proti kmetiji Zalesnik, kjer se je rodil skladatelj Blaž Arnič in se v strmem spustu mimo samotnih kmetij spustimo do zaselka Struge ter po glavni cesti nazaj do Luč. 

 

 


Kolesarska pot po Podveži

 

Dolžina: 12 km
Višinska razlika: 260 m
Čas: 1.5 h
Težavnost: srednje zahtevna tura

 

Kolesarska pot vodi iz Luč v smeri Podvolovljeka in zavije desno pri kažipotu za Korošico (5 km). Vzpnemo se mimo kmetije Prek do križišča in sledimo cesti, ki pelje naravnost proti kmetiji Vršnik (odcep levo vodi proti planinama Podvežak in Ravne)

 

Nadaljujemo mimo kmetije Kladnik, ki je tudi najvišja točka vzpona. Od tu se spustimo mimo Rebernika in Fiteza do glavne ceste in se vrnemo na izhodišče. 

 

 


Kolesarska pot po Konjskem Vrhu


Dolžina: 14 km
Višinska razlika: 400 m
Čas: 2 h
Težavnost: srednje zahtevna tura

 

Kolesarska pot vodi iz Luč v smeri Ljubnega do zaselka Struge in zavije levo pri kažipotu za Snežno jamo. Na prvem križišču zavijemo desno in v blagem vzponu prečimo pobočje Konjskega Vrha do kmetij Parbej in Robnik, kjer se začne območje občine Ljubno.

 

Od tu se lahko vračamo po isti poti nazaj na izhodišče ali nadaljujemo svojo pot proti zaselku Primož na Ljubnem (cca 9 km).

 

 


Kolesarska pot na Arničev vrh

 

Dolžina: 14 km

Višinska razlika: 530 m

Čas: 2 h

Težavnost: srednje zahtevna tura

 

Kolesarska pot vodi iz Luč v smeri Ljubnega, desno preko mosta čez Savinjo (2 km) in naravnost ob potoku Rogačnik, do zaselka Log. Nadaljujemo v smeri kmetij Robnik in Mlačnik vse do Arničevega vrha, ki je najvišja točka vzpona

 

Od tu se lahko vrnemo po isti poti nazaj na izhodišče ali pa nadaljujemo pot proti Gornjem Gradu (cca 9 km).