Aktivne počitnice z Dolino avantur


Športno agencijo Adventure Valley sestavlja ekipa strokovno usposobljenih vodnikov, ki z varno in kakovostno izvedbo aktivnosti obiskovalcem zagotavljajo edinstvena doživetja. Pestrost ponudbe, sveže ideje ter upoštevanje želja gostov so primarno vodilo pri njihovem vsakdanjem delu.

 

Poskrbijo za organizacijo aktivnih počitnic v Zgornji Savinjski dolini. Doživite nepozabno avanturo in se podajte na soteskanje, rafting, kajak, pohodništvo, plezanje, gorsko kolesarjenje in še kaj… 


Soteskanje v slapu Cuc

 

 

Privlačen 200 višinskih metrov visok kanjon sestavljen iz več krajših vertikalnih skokov. Soteska se nahaja 5km iz Luč v smeri Kamnika. V sotesko se pripeljemo s krajšo vožnjo z avtomobilom, sledi 45 min vzpona po gorski poti s prelepimi razgledi in tako prispemo v sam začetek soteske. Ta avantura soteskanja vključno z spustom traja 2-3 ure in je navadno organizirana za skupine od 3 do 8ih ljudi.

 


 

Soteskanje v slapu Cuc

Rafting na Savinji

 

 

Gremo skupaj na raft! Če ste družaben tip in ljubite divjino alpskih rek, potem bo vožnja z raftom po Savinji prava stvar. Čaka nas približno 10 km dolga vožnja, kjer vas izkušen vodič popelje po divjih brzicah, vi pa boste pokazali svoj skupinski duh. Potrebujete le kopalne hlače in brisačo, ostale skrbi pa prepustite nam. Izberete lahko poljubno dolg spust na različno zahtevnih odsekih reke, če pa ste ljubitelj bolj umirjenih tonov vas vabimo na uživaško, ležerno veslanje po spodnjem umirjenem delu reke.


S kajakom po Savinji

 

 

Izkusite 10 km spust po brzicah Savinje z izkušenim vodičem. Sledi poletna osvežitev in kopanje v tolmunih Savinje. Pridite z dobro voljo, Dolina avantur poskrbi za ostalo opremo.

 

 


Pastirjeva pot po Dleskovški planoti


 

Pastirjeva pot vodi po starih pastirskih poteh, do petih različnih planin na Dleskovški planoti. Namen poti se do današnjih časov ni bistveno spremenil, saj pastirji še danes na vseh planinah pasejo živino.

Med pohodom se odpirajo lepi pogledi na Rogatec, Lepenatko, Veliko planino in Raduho, pot pa nas vodi mimo planin Ravni in Dolga Trata, Moličke planine ter planine Vodotočnik in Podvežak. 

Celotna pot nam vzame od 5 do 7 ur. Tura je nezahtevna, ampak relativno dolga. Primerna je za vse, ki bi radi dan preživeli v prelepi gorski pokrajini, kjer se je čas ustavil že stoletja nazaj. Potrebujete le udobna pohodna oblačila in primerno obutev.

Več avantur najdete tukaj: Adventure Valley


Informacije in rezervacije

 

Dolina Avantur d.o.o.

Luče 103

SI-3334 Luče, Slovenia

+386 51 606 410, +386 51 606 420

www.adventurevalley.si 

info@adventurevalley.si