Aktivne počitnice v Zgornje Savinjski dolini


Zelena družinska avantura

 

1. dan - Prihod in nastanitev na turistični kmetiji 

 

2. dan - Plezanje v plezališču v Logarski dolini

 

Simpatično skalno plezališče se nahaja pri vstopu v Logarsko dolino.
 
V pestrem izboru smeri, visokih do 20 metrov, in vseh težavnostnih stopenj bomo našli primeren teren za vsakogar, ki želi doživeti plezalne užitke v naravni steni.

 

Plezanje je primerno za začetnike in tudi za izkušene športne plezalce. Potrebujete udobna športna oblačila, ostalo plezalno opremo pa lahko posodimo mi.

   

3. dan: Miniraft - raziskujte Savinjo na mini raft-u

 

Štartali bomo nekaj km nižje od Luč. V 10 km spustu po Savinji se prepustite toku reke, uživajte v divjih brzicah te alpske lepotice in se po želji okopajte v številnih manjših tolmunčkih ob poti.

 

Potrebujete kopalke in brisačo, za ostalo opremo poskrbimo mi.

   
4. dan - Počitek
   

5. dan - Pastirjeva pot po Dleskovški planoti

 

Po pastirskih poteh do 5 različnih planin na Dleskovški planoti. Krave, ovce in pastirska malica so odlična popotnica za družinski izlet.
 
Od planine Ravni na 1500 metrov gremo 1 uro peš proti planini Dolga trata, kjer stoji obnovljena pastirska koča in hlev.

 

Nadaljujemo do Moličke peči, ki je skrita v prekrasni kotanji med Velikem vrhom in pogorjem Ojstrice, kjer si privoščimo počitek s pastirsko malico.

 

Naslednja je planina Vodotočnik, kjer je tudi najvišji izvir vode v Sloveniji, ki se nabira nekoliko nižje na ravnini s prekrasnim jezerom. Od tu se odpravimo čez Desko proti zadnji planini Podvežak, kjer se pogostimo s kmečkimi dobrotami.

 
6. dan - Počitek
 

7. dan - Soteskanje v slapu Cuc

 

Slap Cuc je približno 200 m visok kanjon, sestavljen iz več krajših vertikalnih skokov. Leži 5 kilometrov od Luč, v smeri Kamnika.
 
Je atraktiven kanjon, v katerem ne manjka adrenalinskih spustov po vrvi.

 

Do začetka kanjona se pripeljemo z avtomobilom, nato pa nas čaka 45 minut dolg dostop po lepo urejeni planinski poti, ki pripelje ravno do vstopa v kanjon. Soteskanje nam z dostopom vred traja od 2 do 3 ure, izvaja pa se v skupinah od 2 do 8 ljudi.

 

Cena od: 190 EUR/osebo 

(4 avanture, stroški prevoza do aktivnosti)

 

 


Informacije in rezervacije

 

Dolina Avantur d.o.o.
Luče 103
SI-3334 Luče, Slovenia

+386 51 606 410, +386 51 606 420
www.adventurevalley.si 
info@adventurevalley.si